jaume compte

Jaume Compte

Investiga en les sonoritats i tímbriques mediterrànies amb, per exemple, l'instrument grec bouzouki, l'àrab oud, i de percussió com el persa zarb o els extesos per tots els països de l'Orient Mitjà com el darbouka, riq, bendhirs o altres tipus de panderos. Fa servir, doncs, els sons acústics per elaborar un discurs musical propi que beu de les diverses tradicions mediterrànies i a la vegada de l'experimentació amb el contemporani.

L'any 2001 treu al mercat el primer CD amb les seves composicions titulat COM A POUS DE MAR (Blau-Discmedi, 2001) i comença la col·laboració amb el grup La Búsqueda, amb el que realitza dos discs: Las Cosas Que No Se Ven (Isladencanta, 2001) i Los Penitentes (Grabaciones en el Mar, 2004). El 2006 finalitza ALÈ (TempsRecord, 2006), el seu segon treball discogràfic en solitari, en el que col·laboren, entre d'altres, el músic indi Shyam Sunder, la cantant cubana Odette Telleria (Gemma 4) i el cantautor català Lluís Llach.

Amb el seu grup Nafas Ensemble, edita el disc TARIQ (Fanar Records/Harmonia Mundi, 2011) amb les col·laboracions dels cantants Francisco Albéniz, Marcel Cranc i Silvia Pérez Cruz; i VODA (autoeditat, 2013), el seu darrer disc inspirat en la tradició musical balcànica.

Paral·lelament ha compost música per a publicitat, TV, teatre i dansa. Destaquen la música per als espectacles de dansa contemporània Camina-caminaràs de Laura Girotto i Estança Carnaval de la Cia Diverso Alaria. Ha participat entre altres en la banda sonora del curtmetratge Es Venen Records de Pere Salom amb música de Francisco Albéniz, BSO premiada en el Festival Internacional de Cinema de Sitges de 2000 i ha col·laborat amb la compositora Aranzazu Calleja en les BSOs del curtmetratge Éramos Pocos de Borja Cobeaga (seleccionat pels Òscars de 2007) i del llargmetratge Pagafantas del mateix director. En 2006 comença una estreta col·laboració amb l'experimentació i l'avantguàrdia del projecte de cançó d'autor Marcel Cranc.

Ha col·laborat amb Maria del Mar Bonet seva gira "Raixa" (concerts a Istambul, Quito, Meknés, Festival Grec de Barcelona, Raixa…).